Doorgaan naar hoofdcontent

Zomerfilms 1: Pi

Zoals aangekondigd in podcastaflevering 77, bespreken wij gedurende de zomer elke twee weken een film waarin een thema uit de podcast aan de orde komt. De eerste film is Pi.

Pi is een psychologische thriller geregisseerd door Darren Aronofsky en uitgebracht in 1998. De film vertelt het verhaal van een briljante wiskundige genaamd Max Cohen, die geobsedeerd is door het vinden van patronen en numerieke betekenis in de wereld. Hij gelooft dat alles in de natuur begrepen kan worden aan de hand van getallen en dat er een universele wiskundige taal is die de geheimen van het bestaan kan ontsluiten.

Max ontdekt een mysterieus en ogenschijnlijk willekeurig wiskundig patroon dat hij van grote betekenis acht. Zijn obsessie met dit patroon leidt hem naar een gevaarlijke wereld van paranoia en samenzwering, aangezien verschillende groepen, waaronder een religieuze sekte en een Wall Street-bedrijf, geïnteresseerd raken in zijn ontdekking.

Naarmate Max dieper graaft in zijn zoektocht naar betekenis, verslechtert zijn mentale toestand en ervaart hij intense migraine en hallucinaties. Hij wordt verscheurd tussen zijn streven naar kennis en de impact ervan op zijn geestelijke gezondheid en persoonlijke relaties.

Lijkt het verhaal je wat? Kijk dan naar de film. Je kunt hem hier downloaden voor een klein bedrag.

In aflevering 78, die online staat op maandag 10 juli, bespreken wij deze film.

De rest van ons zomer programma ziet er als volgt uit:
- 24 juli: Arrival
- 7 augustus: Rashomon
- 21 augustus: Her
- 4 september: Still Alice

Meer over Arrival in de volgende post.

Reacties